Coarnă: „Procurorii nu știu cum să omoare probele, să omoare dosarul: Lehliu-Gară, Oltenița…”
Prezent în cadrul unei emisiuni TV, deputatul călărășean, Dumitru Coarnă a dat mai multe exemple clare de clasare a unor dosare care conțin probe elocvente și aduc prejudicii mari. Coarnă a venit și cu explicații dând exemple mai multe dosare penale aflate pe masa procurorilor, dosare care ar urma sa fie clasate.
„S-a schimbat logica: daca data trecuta vorbeam de abuzuri (adica in sensul de a gasi parchetul cat mai multi vinovati sau numai unii erau vinovati, pentru ca asa era sarcina politica), de aceasta data, tot politic vorbind (si vorbesc de judetul Calarasi – va pot da si nume), procurorii nu stiu cum sa omoare probele, sa omoare dosarul: Lehliu-Gara, Oltenita.. Dosare importante, cu oameni importanti din zona politica – oameni cu functii publice, oameni care gestioneaza banii nostri. Chiar daca faptele sunt atat de elocvente, incat pana si un procuror stagiar nu trebuie sa faca prea multa cercetare, pentru ca eu le dau cu probe anexate: cu contracte, cu ce se intampla in zona respectiva. Nu le cerceteaza”, a afirmat Dumitru Coarnă.
Deputatul Coarnă este cel care a formulat denunțul în celebrul caz „Marian Iorga”, fostul șef al IPJ Călărași. Deși în dosar se află probe clare care atestă un „clan mafiot la nivel înalt”, dosarul stă mai mult pe loc!?
„La DNA, cu domnul Iorga de la Calarasi, transferat la Prahova (n.r. comisarul-sef Marian Iorga, fost sef al IPJ Calarasi si al IPJ Prahova), cinci ani de zile am dus probe cu luare de mita. Abia dupa 5 ani de zile, onor DNA (vorbim de DNA din Stirbei Voda, nu DNA teritorial; deci cel din Bucuresti – capitala Romaniei), abia dupa 5 ani au inteles si ei ca trebuie sa inceapa urmarirea penala. Si acum au pus in miscare actiunea penala – este dosarul trimis in judecata la Calarasi, iar judecator de fond este o doamna care a fost extrem de apropiata de domnul Iorga – ca sa nu spun mai mult de atat… Acolo avem mai multe lucruri, pentru ca secretar de stat la Justitie este domnul Serban George Catalin, care a fost presedintele Tribunalului Calarasi. Sunt niste conexiuni”, a mai spus Dumitru Coarnă.