Iliuță: „Noi, Consiliul Județean, anual, am reușit, până să se schimbe prețurile la energie și gaze, să asfaltăm în jur de 35 de km„
La prima conferință susținută pe anul acesta la sediul PSD Călărași, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță a vorbit despre proiectele derulate prin Programul Național de Redresare și Reziliență la nivelul județului nostru.
Cu fonduri prin PNRR, CJ Călărași urmează să reabiliteze mai multe clădiri de instituții publice locale. Muzeul Dunării de Jos Călărași, corpurile F,G,H ale Spitalului Județean de Urgență Călărași, Școala Specială Călărași și Școala Gimnazială Carol I, sunt clădiri ce urmează să fie reabilitate.
“Astăzi, (nr. joi 19 ianuarie) aș vrea să vorbim despre subiectul cel mai important la nivelul județului Călărași, investițiile care vin prin Planul Național de Redresare și Reziliență și programele naționale pe care Județul Călărași le va accesa, prin proiectele pe care le-a depus la Compania Națională de Investiții. Am semnat contractul Renovare Integrată a clădirii Muzeului Dunării de Jos. Este finanțat prin PNRR, Valul Renovării. Avem finanțare pentru Școala Specială, cu o valoare de 5 milioane de lei cu TVA, tot prin Valul Renovării. Tot pe Valul Renovării, avem în curs de semnare și am fost informați că am câștigat proiectul cu Școala Carol I, cea de pe strada București, fosta Școală Nr. 4 Țopescu, așa cum e ea denumită în documentele noastre. Are o valoare de 2 milioane cu TVA”, a declarat Vasile Iliuță.
Președintele CJ Călărași a mai declarat în cadrul conferinței și faptul că administrația pe care o conduce urmează să asfalteze 130 km de drumuri de pământ dar scumpirile din ultima perioadă au dat peste cap calculele de pe hârtie.
“Noi, Consiliul Județean, anual, am reușit, până să se schimbe prețurile la energie și gaze, să asfaltăm în jur de 35 de km. Acum, pe același buget, asfaltăm 20 de km. Scumpirea a tot ce înseamnă agregate pentru infrastructura și suprastructura drumului, ne-a dus la înjumătățirea lungimii drumurilor pe care noi le construiam anual. Referitor la Programul Național Anghel Saligny, Drumul Județean 211D s-a scos la licitație, urmează să fie finalizată licitația, să știm constructorul și să ne apucăm de construcția acestuia. Referitor la Drumul Județean 311, suntem la autorizația de construcție, urmează să finalizăm și să dăm documentul prin care să înceapă lucrările. Cât despre Drumul Județean 306, ne pregătim pentru Programul Operațional Regional. ADR Sud Muntenia a scos ghidul în dezbatere și urmează să îl depunem pe Programul Operațional Regional. Drumul Județean 309 are documentele făcute. Îl scoatem cu clauză suspensivă, iar în condițiile în care găsim finanțare imediat, o să îl putem realiza. Drumul Județean 307 este pus pe un studiu de fezabilitate. Mai avem 201B, tot prin POR va fi asfaltat. Am convenit cu președinții de Consilii Județene, la întâlnirea de la Peștera, ca fiecare CJ să finanțeze două drumuri județene. Cred că mai sunt de asfaltat 130 de km de drumuri de pământ, în județul Călărași. Noi, Consiliul Județean, anual, am reușit, până să se schimbe prețurile la energie și gaze, să asfaltăm în jur de 35 de km. Acum, pe același buget, asfaltăm 20 de km. Scumpirea a tot ce înseamnă agregate pentru infrastructura și suprastructura drumului, ne-a dus la înjumătățirea lungimii drumurilor pe care noi le construiam anual”, a mai declarat șeful CJ, Vasile Iliuță.